Juu eli sepä mulla siis on vaikka vain yksi arvo oli koholla. Eli ruokavalio hoitoinen raskausdiabetes. Nää voi vaihdella kunnittain mut Mikkelin seudulla on just joku tehovalvonta näiden suhteen myös sitten raskauden jälkeenkin eli synnytyksen jälkeen käydään neuvolassa otattamassa paastoarvo ja vielä 4v synnytyksen jälkeenkin lasketaan bmi, otetaan kolerteroli ja sokeriarvot eli täällä se seurataan pitkälle raskauden jälkeenkin. No näiden kanssa ei olekkaan leikkimistä sillä mulla on sukurasitteenakin 2 tyypin diabetekseen riski.
Ruokavalion oon järkeistänyt mutta toki joskus saa herkutellakin eli jäätelö sillön tällön ei haittaa jos en syö niitä päivittäin ja monta kertaa päivässä. Tarkoituksena on pitää sokerit tasaisena. Ruokavaliohoitoon siirrytään heti sen takia koska sillä pyritään saamaan koko perusta terveelliseksi sillä kohonnut paastoarvo voi siis tarkoittaa että sokeraineenvaihdunnassa on jotai pielessä. Jossai vaiheessa pitää saada sitte BMI normaalitasolle eli tiukka dieetti tiedossa. Toivon että multa otetaa myös kilppariarvot sit raskauden jälkee että varmasti on ne kunnossa sit myös.

Masu tuntuu kyllä todella isolta, varpaita en näe enää eikä kynsiä yletä itse leikkaamaan. Ei pahemmin supista mutta kasvu tuntuu jo nahan kiristelynä, painamisena ja portaiden kiipeämisen vaikeutena. Myös virsarakko alkaa olemaan vähän paineen alla sillä öiset vessareissut on lisääntyneet yhdestä kahteen-kolmeen, johtuen ehkä osaksi myös hiilarien vähentämisestä ja ruokavalion muutoksestakin.

Täällä tuulee ja on kylmä, hrr. Vaatii ponnisteluja että tottuu näihin säihin ja sit kun just ehtii yhteen tottua, muuttuu koko säätila ja taas totutellaan..

Synnytyskin alkanut jo kovin olemaan mielessä, toivon siltä paljon mutta en odota mitään. Ainoa mitä todella toivon ja odotan sekä rukoilen että kaiki sujuu siten jotta lopputuloksena olisi terve vauva <3

Rv 25+6