Pampersin sivuilta rv 22 tietoa

Tervetullut hengähdystauko. Vaikka välillä sattuu ja kolottaa, tämä raskausvaihe on mukava! Vatsa on kasvanut riittävästi, jotta tunnet todella olevasi raskaana ja muutkin huomaavat sen. Mutta et ole vielä niin iso, että sinulla olisi vaikeuksia nousta tuolista tai sitoa kengännauhat. Aamupahoinvointi on todennäköisesti loppunut ja ruokahalu on palannut, ehkäpä moninkertaisena. Nauti tästä vaiheesta.

Flunssainen olo. Voit tuntea vointisi yleisesti hyväksi mutta me kaikki sairastumme toisinaan. Jos vilustut, kerro siitä heti kätilöllesi. Älä syö käsikauppalääkkeitä, ellet saa siihen lupaa lääkäriltä tai kätilöltä. Jotta toivut nopeasti, juo tavallista enemmän vettä ja yritä syödä säännöllisesti. Monet ovat varmasti kuulleet (lääkäreiltä, isoäideiltä jne.) kana- tai vihanneskeiton parantavasta vaikutuksesta. Se on kuumaa, nestemäistä ja siinä on paljon ravinteita – siis kaikkea, mitä tarvitset sairaana. Vauvalle ei ole vahingollista, jos et syö kunnolla pariin päivään, mutta toivut nopeammin, jos syöt hieman.

Asiantuntijat neuvovat. Kun raskaus etenee, voi olla, että sinulla on lantiokipuja. "Häpyliitoksessa tuntuva lantiokipu häpyluiden alueella on yleinen vaiva raskauden aikana", kertoo tohtori Elaine Zwelling. "Raskaushormonit höllentävät niveliä, jotta lantioluut voivat venyä synnytyksessä. Se lisää joustavuutta mutta voi aiheuttaa myös hieman kipuja." Lisätietoja asiantuntijoiltamme vaivojen helpottamiseksi.


saan kurtistaa kulmia! Nokkela vauvasi osaa jo kurtistaa kulmiaan, aivan kuin hän ratkaisisi vaikeaa laskutehtävää. Nyt hänelle myös kasvaa kulmakarvat! Päälaen untuvaisen tukan tavoin kulmakarvoissa ei ole vielä pigmenttiä – ne ovat puhtaan valkoiset. Hänen silmäluomensakin ovat jo kehittyneet, vaikka ne ovat kiinni noin 28 raskausviikkoon asti.

Kohtuharjoituksia. "Käsien ja jalkojen heiluttelu on hauskaa!" Tässä vaiheessa vauvan lempitoimintaa voi olla nyrkkeily- ja potkuharjoittelut. Nyt kun käsivarret ja jalat ovat oikeassa suhteessa (mutta eivät vielä lopullisessa koossa), hän harjoittelee niiden liikkeitä innokkaasti – potkii, venyttelee ja taputtaa käsiään. Kynnet peittävät jo hänen sormenpäänsä. Ja ne kasvavat edelleen. Voit itse asiassa joutua leikkaamaan lapsen kynnet heti syntymän jälkeen, jotta hän ei raavi itseään

Pehmusteita, kiitos. Vaikka vauva on yli 24 cm pitkä

nyt, hän ei paina vielä paljon, vain noin 370 grammaa. Tällä hetkellä hänen kehossaan on rasvaa vain 1 %. Mutta nyt lapsi alkaa kerätä rasvakerrosta, joka auttaa häntä ruumiinlämmön säilyttämisessä. Pienokaisen rasva on hyvin samantapaista kuin kehoosi raskauden aikana kerääntyvä rasva. Se on ruskeaa rasvaa ja muuttuu nopeasti energiaksi, jotta te kumpikin pysytte tasapainossa.



Missä on peukalo?

Vauva on löytänyt peukalonsa ja on siitä hyvin iloinen. Synnytykseen mennessä hän on saattanut oppia työntämään käden suuhunsa lohdutukseksi. Imemisen aiheuttamia rakkoja voi usein nähdä vastasyntyneiden peukaloissa, sormissa tai huulissa.

 






Huh kun väsyttää. Jotenki kevät etenee hengästyttävän vauhdikkaasti. Käytii ostoksilla tänää, lamput kodinhoitohuoneen kaappien alle eli työpiste valot. Sit talousjakkara ostettii että yletän kaapeille. Ruokaan meni taas rahaa, mut samal löysin neljännelle lapselle jo synttärilahjan, täyttää kesäkuussa 3v.

Nyt pakko mennä kahvien keittoo..



Tinttu ja Viipo Pampulavarvas 21+0